Wednesday, November 20, 2013

A kezdetek




Richard Charles Nicholas Branson július 18-án 1950 –ben született Surrey-ben, Angliában. Apja, Edward James Branson, ügyvéd volt, édesanyja, Eve Branson légiutas-kísérő. Richard, aki diszlexiával küzdött, folyton harcban állt az oktatási intézményekkel. Majdnem kirúgták a csak fiúkat foglalkoztató Scaitcliffe-i iskolából ahova 13 éves koráig járt. Majd átkerült a Stowe Schoolba, egy bentlakásos iskolába Anglia Buckinghamshire megyéjében.





A még mindig a tanulással küszködő Branson 16 évesen hagyja ott végleg az iskolát, hogy megalapítson egy fiataloknak szóló kulturális magazint Studentet. A kiadványt diákok terjesztették diákok között. 8000 $ értékű reklámot adott el az első kiadásban, amely 1966-ban indult. Kezdetekben 50.000-es példányban terjesztettek ingyen, Branson költségeit fedezni tudta a reklámokból származó bevételből.



1969-ben Branson egy londoni közösségben élt, körülvéve a brit zenei és a kábítószer közeggel. Ez idő alatt támadt az ötlete, hogy egy kis csomagküldő céget alapítson, amit Virginnek nevezett el. Így szerette volna finanszírozni a korábban alapított magazin kiadásait. Eleinte a cég szerényen teljesített, de eleget hozott Bransonnak ahhoz, hogy képes legyen üzleti vállalkozásai bővítésére. Egy lemezboltot nyitott az Oxford Streeten, Londonban. A lemezbolt sikerességének köszönhetően, az „egyszerű középiskolai lemorzsolódó” már 1972-ben képes volt egy saját stúdiót építtetni Oxfordshireben.
















No comments:

Post a Comment